400-8077-735

您现在的位置是:真题资料 > 历年真题 >  

2015年广东省成人高等教育学士学位英语水平考试试题

整理编辑:广东省学位英语考试网  发布时间:2022-08-02  阅读量:0

2015年广东省成人高等教育学士学位英语水平考试试题

一、Dialogue Completion (15 Points)

Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET.

1. Speaker A: I want to take part in the school Talent Show.

Speaker B: Thats nice! ______.

Speaker A: Well, I like to sing.

A. Im behind you 100 percent.      B. What would you want to do?

C. Are you sure?         D. Go for it.

答案:B

2. Mike: Do you mind if I open the door?

Susan: ______. The wind will blow my papers around.

A. Please dont.     B. Just do it.

C. No, go right ahead.   D. Its up to you.

答案:A

3. Speaker A: I was hoping you would stay on a bit longer.

Speaker B: ______, but I have to get up early tomorrow.

A. I think so     B. I wish I could too

C. Thank you     D. I really have to go.

答案:B

4. Speaker A: Guess what, mum? I got the scholarship!

Speaker B: ______. Im so pround of you.

A. Well done!     B. I like it.

C. You are kidding!    D. Good luck.

答案:A

5. Speaker A: Good morning, Mr.Thomas. Dou you have time now?

Speaker B: ______.

Speaker A: I would like to discuss with you about my job.

A. Let me see.     B. Not now.

C. Sure. What is it?    D. How long will it take?

答案:C

6. Tim: You look unhappy, ______?

Linda: Im having some problems with maths.

A. What do you need    B. Whats new

C. You know what    D. Whats up

答案:D

7. Speaker A: What a wonderful dinner!

Speaker B: Thank you. ______.

A. I hope you like it.    B. Im glad youre enjoying it.

C. Is everything fine?    D. You are welcome.

答案:B

8. Marie: Hey, Greg. Lets go to the County Show this weekend.

Greg: ______ I have to do my school project, remember?

A. As you like.     B. Id be glad to.

C. Do we have to?    D. Why not?

答案:B

9. Dad: Do you want any breakfast?

Emma: ______. Im really hungry.

A. Im not sure     B. Well, if you insist

C. I can go without it    D. Yes, I do

答案:D

10. John: Im tired. Im having next week off.

Lily: ______. The break will do you good.

A. What happened to you?   B. Are you serious?

C. Thats a good idea.    D. You dont really mean it, do you?

答案:C

11. Mark: I dont know about you, but Im fed up with this wet weather.

Linda: ______. Im just looking for some sunshine.

A. Me, too      B. Neither do I

C. Who knows?     D. Its Ok

答案:A

12. Mary: What was the match like?

Lucas: ______, especially when Messi scored in the closing minutes.

A. It made me sleepy   B. It was a joke

C. It was a dull game    D. It was really exciting

答案:D

13. Speaker A: Could I meet with you to dicuss the preparation?

Speaker B: Good. We could meet on Tuesday or Wednesday. ______?

Speaker A. Tuesday would be good for me.

A. How about you    B. Which day would you prefer

C. Any other suggestions   D. Is it good for you

答案:B

14. Husband: You arent going out dressed like that, are you?

Wife: ______? I thought I looked really smart.

A.Can you believe it

B.Be nice, Ok

C.How do you think of it

D.Why? Whats wrong with it

答案:D

15. Josh: Give me your homework so I can copy it.

Ellen: ______ You should do it yourself.

A.Take it.      B.No way!

C.Ill tell you what.      D.What seems to be the problem?

答案:B

二、Vocabulary and Structure (20 points)

Directions: There are 40 incomplete sentences in this sectionFor each sentence there are 4 choices marked A,B,C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET.

36.I didnt believe in this treatment before, but after I tried I found that it really ______.

A.worked    B. mattered   C. passed   D. did

答案:A

37. It is important for a child to share toys in order to ______ good social skills,

A. release   B. invent    C. develop  D. start

答案:C

38. She refers to me as her closest and dearest friend, ______ we met just two weeks ago.

A. as    B. even if    C. as though   D. even though

答案:D

39. When you get upset, you should take deep breaths to main a sense of ______.

A. calm   B. humor    C. duty    D. security

答案:A

40. ______ they have the same name, American and English football are very different.

A. Since   B. Although   C. For    D. Whereas

答案:B

41. Emily Dickinson did not become popular ______ her death, when much of her writing was discovered.

A. until   B. soon after   C. shortly before  D. up till

答案:A

42. My ex-boyfriends presence at the party made me ______, so every time he came near, I headed in the other direction.

A. puzzled   B. delighted   C. uncomfortable  D. interested

答案:C

43. The horse race was so close that we had to watch a playback of the video to ______   the winner.

A. realize   B. announce   C. award    D. determine

答案:D

44. The animals, highly sensitive to pollution, can ______ monitor of water quality.

A. serve as   B. work for   C. cope with   D. relate

答案:A

45. The drama school, ______ places to students who can show talent.

A. donates   B. offers    C. lists    D. supplies

答案:B

46. When my girlfriend told me I had tomato sauce all over my lips, I ______ reached for a napkin.

A. gradually   B. immediately  C. reluctantly   D. skillfully

答案:B

47. Kay wanted to pull her hair out(发怒) ______ because her busy schedule did not allow time for relaxation.

A. in amusement       B. with excitement

C. in frustration       D. with boredom

答案:C

48. Transport is not included but can be arranged at your ______.

A. desire   B. request   C. wish   D. demand

答案:B

49. It is a challenging task, one that should not be taken ______.

A. seriously   B. fully    C. lightly    D. quickly

答案:C

50. The windows will allow a clear ______ of the beach.

A. look   B. sight    C. vision   D. view

答案:D

51. More and more people come from rural areas ______ better job opportunities.

A. in charge of  B. in search of  C. in memory of    D. in honor of

答案:B

52. ______ the damage is done, not even modern surgery can undo it entirely.

A. Though   B. For    C. Once    D. Unless

答案:C

53. He ______ that I am unqualified for the job, even though he didnt come out and say it directly.

A. claimed   B. implied   C. declared   D. inferred

答案:B

54. If you continue to eat junk food, youll ______ sick and overweight.

A. give in   B. go on    C. set off    D. end up

答案:D

55. Hard as they try, these birds have ______ small wings that they can not fly.

A. such   B. so    C. too    D. that

答案:A

56. Is there a connection between _____ you eat and maintaining good health?

A. that   B. which   C. what    D. whatever

答案:C

57. Who smokes more, educated people ______ less educated people?

A. and   B. or    C. but    D. as

答案:B

58. Thanks to the angle ______ he stood, he could see the sunset.

A. at which  B. in which   C. at that   D. in that

答案:A

59. He doesnt talk too much, but what he says is always ____ the point.

A. for    B. on    C. at    D. to

答案:D

60. I used to smoke, but I ______ anymore.

A. didnt   B. dont    C. wasnt   D. wont.

答案:D

61. The ice was not ______ to bear the weight of the men.

A. thick enough  B. thick as   C. too thick   D. enough sick

答案:A

62. We wont be getting married until we ______ enough money.

A. will save  B. save    C. saved    D. have saved

答案:B

63. You ______ us, for we could have come to help you.

A. should tell       B. should have told

C. would tell       D. would have told

答案:B

64. ______ like candlelight for creating a romantic mood.

A. They are nothing      B. There are nothing

C. It is nothing       D. There is nothing

答案:D

65. He suffered from poor eyesight and could ______ read properly.

A. no more  B. no longer   C. any more   D. any longer

答案:B

66. The systems remain basically the same as ____ in use half a century ago.

A. those   B. that    C. ones    D. the one

答案:A

67. Some people express their love through words, ______ others show their affection by giving presents.

A. when   B. where   C. while    D. for

答案:C

68. When we give the children ice cream, they immediately ceased ______.

A. crying   B. to cry    C. to be crying  D. cry

答案:A

69. I read the newspaper every day ______ I can stay informed about current events.

A. in that   B. so that   C. in case that  D. for fear that

答案:B

70. ______ many days in the desert, the explorer was relieved when he eventually found water.

A. Before   B. During   C. Within   D. After

答案:D

71. I didnt realize that I passed the exit on the highway until it was ______.

A. too late   B. a bit late   C. rather early  D. a bit early

答案:A

72. The blue whale is ______ any other animal on earth.

A. no bigger than      B. as big as

C. the biggest of      D. bigger than

答案:D

73. One of the basic rules of having a dog is that you ______ give it exercise every day.

A. will   B. can    C. may    D. must

答案:D

74. This was the last week of school and they ______ for their finals.

A. prepare        B. were preparing

C. would prepare      D. have prepared

答案:B

75. The car was stolen while ______ in a Paris Street.

A. parking   B. to be parking  C. parked   D. being parked

答案:C



转载请注明:文章转载自(http://www.gdxwyy.cn

本文地址:/lnzt

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

《广东省学位英语考试网》免责声明:


1、由于各方面情况的调整与变化,本网提供的考试信息仅供参考,考试信息以省考试院及院校官方发布的信息为准。


2、本网信息来源为其他媒体的稿件转载,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有,如有内容与版权问题等请与本站联系。联系邮箱:812379481@qq.com。