400-8077-735

您现在的位置是:真题资料 > 历年真题 >  

2014年广东省成人高等教育学士学位英语水平考试试题

整理编辑:广东省学位英语考试网  发布时间:2022-08-02  阅读量:0

2014年广东省成人高等教育学士学位英语水平考试试题

一、Dialogue Completion (15 points)

Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B. C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET.

1. Speaker A: Waiter, ________

Speaker B: Wait a minute, sir. Thats $80 altogether.

A. Would you charge me?          B. Menu, please?

C. Would you take the money?        D. May I have the bill, please?

答案:D

2. Speaker A: Do you mind if I keep pets in this building?

Speaker B: ________

A. Who knows?            B. I would rather you didnt.

C. Yeah, I love pets.           D. No, you cant.

答案:B

3. Speaker A: This apple tastes nice. Could i have another one?

Speaker B: ________

A. Mind your hand.            B. Yes, you could.

C. Im sorry.             D. Be my friend.

答案:D

4.Tom: Could I use your car for a day?

Jack: ________ But you need to drive carefully.

A. Thats right.            B. Sure.

C. Never mind.            D. Im pleased.

答案:B

5.Doctor: ________

Patient: Im much better. My stomach problem is gone.

A. Do you have anything to declare, sir?           

B. Good morning, may I help you?

C. What seems the problem?         

D. How are you feeling today?

答案:D

6.Amy: Mr. Gordon asked me to remind you of the meeting this afternoon. Dont you forget it.

Lucy: OK, I ________

A. prefer to.              B. wont

C. suppose so.             D. do.

答案:B

7.Mike: Madam, do all the buses go downtown?

Susan: ________

A. Wow, you got the idea.          B. No, never mind.

C. Sorry, Im new here.           D. Pretty well, I guess.

答案:C

8. Jenny: Shall we go out for dinner tonight?

Jackie: ________

A. You are right.            B. It must be funny.

C. Have a nice time.            D. That sounds great.

答案:D

9. Speaker A: I sent a package to dallas two days ago and it still hasnt arrived. My tracking number is 641-24.

Speaker B: OK, Mr. Smith ________ but our delivery person said that there was no such address.

A. Dont be angry.            B. Stay calm.

C. We attempted to deliver it.         D. Thanks for asking me.

答案:C

10. Maggie: Hello, could I speak to Justin, please.

Justin: ________

A. Yes, please.          B. Yes, you can.

C. Who are you?            D. Speaking.

答案:D

11. William: Id like to invite you to dinner this Sunday, Mr. Smith.

Smith: ________

A. No, lets not.         

B. Id rather stay at home.

C. No, thatll be too much trouble.

D. Id love to, but I have other plans.

答案:D

12. Mavis: How is everything, Ruth?

Ruth: ________

A. Not too bad.            B. Well, thank you.

C. Its all right, thanks.           D. Not at all.

答案:A

13. Mori: Im pleased to meet you here.

Kaco: ________

A. I didnt expect to see you here.     B. You are too hospitable.

C. Thank you so much.          D. Pleased to meet you, too.

答案:D

14. Joe: Thank you for everything youve done for me during my stay here.

Henry: Youre welcome ________

A. It doesnt matter.           B. Its my job.

C. Yes, Id love to.           D. Be careful.

答案:B

15. `Donna: Can you tell me where the library is?

Harry: Of course, its behind the teaching building.

Donna: Thanks.

Harry: ________.

A. Dont be so sure.            B. Im happy to have done it.

C. You are welcome.           D. Im glad you like it.

 答案:C

二、Vocabulary and Structure (20 points)

Directions: There are 40 incomplete sentence in this part. For each sentence there are 4 choices marked A, B ,C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET.

36. As the train will not leave until one hour later, we__________grab a bite at the snack bar.

A. may well      B. just as well

C. might as well     D. as well

答案:C

37. During the last three decades the number of people participating in physical fitness programs _________sharply.

A. were increasing    B. has increased

C. had increased     D. have increased

答案:B

38.___for the timely investment from the general public, our company would not be so thriving it is.

A. Were it not     B. Be it not

C. Should it not be    D. Had it not be

答案:A

39.Did you scold him for his carelessness?

---Yes, but _________it.

A. Id rather not have done   B.Id rather do

C.I should do      D.Id better not do

答案:A

40. Not until a monkey is several years old _________to exhibits signs of independence from his mother.

A. it does begin     B. when it begins

C. before it begins     D. does it begin

答案:D

41 Scientists now have some surprising answers about whether brain power ___as we get older.

A. reduce      B. descends

C. declines      D. collapses

答案:C

42. These books are designed to _________children.

A. agree with      B. apply for

C. appeal to      D. address to

答案:C

43. The school isnt the one I really wanted to go, but I suppose Ill just have to _________it.

A. get away from     B. make the best of

C. keep an eye on     D. catch up with

答案:B

44. Constant showers are characters ___the summer here.

A. for       B. to

C. with       D. of

答案:D

45. We must find a way to cut prices _________reducing our profits too much.

A. despite      B. without

C. with       D. for

答案:B

46.This special school accepts all disabled students, _________educational level and background.

A. regardless of     B. according to

C. in addition to     D. in terms of

答案:A

47 Membership in the United Nations is open to all peace-loving states which accept the ___of the Charter.

A. obligations     B. debts

C. credit       D. rights

答案:A

48.They are building the dam in _________with another firm.

A. association     B. comparison

C. touch       D. tune

答案:A

49.They shy girl felt quite _________and uncomfortable when she could not answer the interviews question.

A. amused      B. sensitive

C. awkward      D. curious

答案:C

50.The two parties havent reached any agreement, but decided to set another date for _________talks.

A. deeper      B. slower

C. longer      D.further

答案:D

51. The hotel was reasonably comfortable but the food lacked _________and the service was poor.

A. energy      B. standard

C. heat       D. variety

答案:D

52. Born into a family with three brothers, David was _________to value the sense of sharing.

A. turn down      B. brought up

C. looked after     D. held back

答案:B

53. A lorry ______ Janes cat and sped away.

A. ran into      B. ran over

C. ran through     D. ran down

答案:A

54. There was such a long queue outside the China Pavilion that we _________gave up.

A. unfortunately     B.purposefully

C. initially      D.eventually

答案:D

55. Visitors from the USA have increased _________8 percent since last year.

A. by       B. in

C. with       D. from

答案:A

56. I gave John a present but he gave me nothing _________.

A. in turn      B. in return

C. in advance      D. in vain

答案:B

57. The chemical factory was torn down _________protecting the environment.

A. in spite of      B. in honor of

C. in the name of     D. in favor of

答案:C

58. The historical church was _________damaged in a fire attack on 21 Dec.,2007.

A. extensively     B. intensively

C. decisively      D. repeatedly

答案:B

59. Many people complain of the rapid _________of modern life.

A. rate       B. speed

C. growth      D. pace

答案:D

60.We cant emphasize _________the importance of air and water for the survival of all species.

A. too much      B. very much

C. pretty much     D. quite much

答案:A

61. Language belongs to each member of the society, to the cleaner _________to the professor.

A. as far as      B. the same as

C. as long as      D. as much as

答案:D

62. There are ten stories in this book, _________are the most interesting ones.

A. the first four of them   B. the first four of those

C. the first dour of which   D. the first four

答案:C

63.While being questioned on the court, the man denied _________ the ole ladys necklace.

A.having taken        B. taking

C. to have taken                   D. to take

答案:A

64.You should respect othersopinions, and at the same time you should insist on _________ you believe is right.

A. what           B. that

C. which             D. where

答案:A

65. It was known to us all that Johnson had broken his promise __________ he would give each of us a small gift.

A. as           B. what

C. which        D. that

答案:D

66. As a new graduate, he doesnt know __________ it takes to start a business here.

A. what         B. how

C. when         D. which

答案:A

67. Not until I began to work did I realize how much time I __________.

A. wasted         B. have wasted

C. had wasted       D. was wasted

答案:C

68. Have you checked all the CDs  _________ to the mountainous area next week?

A. to be sent         B. sent

C. sending            D. being sent

答案:A

69. The literature teacher was a Hollywood movie and insisted his students  _________ to see it.

A. went          B. go

C. is going         D. will go

答案:B

70. Having finished his homework, he went on  _________ a novel written by Dickens.

A. to read         B. reading

C. with reading        D. read

答案:A

71. John Smith, a diligent student, never refuses to  _________ more responsibilities that are assigned to him.

A. take in          B. take up

C. take off         D. take on

答案:D

72. A news report is usually very short,  _________ when it is about something very important.

A. except          B. besides

C. apart from          D. except that

答案:A

73. When we arrive at the airport, we were told our flight  _________.

A. had canceled        B. had been canceled

C. has been canceled        D. canceled

答案:B

74. Millions of Americans take vitamins and minerals,  _________ that these pills can help to prevent serious illnesses.

A. convinced          B. convincing

C. to convince         D. to be convinced

答案:A

75.  _________ relatively costly, the engine is highly efficient and needs serving infrequently.

A. Even           B. It is

C. There is         D. Even though

答案:D


温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!