400-8077-735

您现在的位置是:真题资料 > 历年真题 >  

2021级学位英语强化班 模拟测试(二)

整理编辑:广东省学位英语考试网  发布时间:2022-08-03  阅读量:0

2021级学位英语强化班 模拟测试(二)

一、会话题(6分)

1.将适合的选项填入空白处

Woman:I love to watch “Judge Judy”.

Man:Is that a TV show?

Woman:Yes. [_____]

Man:What's so good about it?

Woman:[_____]

Man:Such as?

Woman:Yesterday, a woman complained about a cell phone she bought on eBay.

Man:Was something wrong with the phone?

Woman:[_____]

Man:Did the seller know that?

Woman:Yes, and he didn't tell the buyer.

A.I have never watched this program.

B.They have interesting lawsuits.

C.It’s on every afternoon.

D.It works only in South Korea.

答案:C,B,D

题解:这是关于电视法制节目的对话。第一空的意思是:女士告诉男士电视节目“朱迪法官”的播放时间。第二空的意思是:女士回答男士关于电视节目“朱迪法官”的内容。第三空的意思是:女士告诉男士手机的问题。 

二、词汇与语法(每小题2分)

1.Table tennis used to be the most popular _____ in China. But now basketball seems to

be more attractive.

A.game

B.match

C.play

D.race

答案:A

2.As her husband is on a business trip and her son is at school, she feels rather _____.

A.lonely

B.alone

C.singular

D.single

答案:A

3.He _____ very quickly from his illness.

A.recovered

B.discovered

C.uncover

D.covered

答案:A

4.If the the police had acted with more _____, the disaster could have been prevented.

A.solution

B.determination

C.decision

D.hesitation

答案:B

5.He does not _____ as a teacher of English, for his pronunciation is far from perfect.

A.qualify

B.equal

C.match

D.deserve

答案:A

6.His _____ reply to the question showed that he had understood it very well.

A.proud

B.important

C.tense

D.quick

答案:D

7.This photo _____ me of the days when I worked on the farm many years ago.

A.reminds

B.recalls

C.retells

D.remembers

答案:A 

8.I can't get online because my _____ broke down.

A.camera

B.watch

C.computer

D.recorder

答案:C

9.We are at your service. Don't _____ to turn to us if you have any problems.

A.beg

B.hesitate

C.desire

D.seek

答案:B

10.I love thinking of new designs. It keeps my mind clear and active and fills my retired life with _____.

A.joy

B.anxiety

C.sorrow

D.anger

答案:A

11.Herman's success is _____ his hard work and his academic ability.

A.used to

B.equal to

C.due to

D.close to

答案:C

12.—He looks so young.

—I agree with you. He looks 30, but he is _____ 45.

A.actually

B.basically

C.accordingly

D.entirely

答案:A

13.Parents have _____ their concern about violence in some children's shows.

A.expressed

B.accepted

C.complained

D.expected

答案:A

14.Our guests will be guided to safety _____ fire.

A.as a result of

B.in case of

C.in the sense of

D.for the sake of

答案:B

15.If you want to ring her, you'll have to _____ her number in the telephone book.

A.look at

B.look to

C.look through

D.look up

答案:D

16.You must do something to prevent your house _____.

A.to be broken in

B.from being broken in

C.to break in

D.from breaking in

答案:B

17.They insisted on _____ another chance to try.

A.given

B.giving

C.being given

D.to be given

答案:C

18.—Where is my passport? I remember _____ it here.

—You shouldn't have left it here. Remember _____ it with you all the time.

A.to put,to take

B.putting,taking

C.putting,to take

D.to put,taking

答案:C

19._____ makes the school proud is _____ more than 90% of the students have been admitted to universities.

A.what,because

B.that,because

C.that,what

D.what,that

答案:D

20._____ surprised me most was _____ the girl passed the driver test.

A.That,that

B.What,how

C.What,that

D.That,why

答案:C

21.Has it been announced _____?

A.when are the planes to take off

B.that are the planes to take off

C.where are the planes to take off

D.when the planes are to take off

答案:D

22.—_____ I see Bob, he's always listening to music.

—Yeah, he's crazy about it.

A.Whenever

B.Although

C.Since

D.Until

答案:A

23.She eats ice-cream a lot, _____ it isn't good for her.

A.after

B.until

C.because

D.although

答案:D

24.Here _____ you want to see.

A.the manager comes

B.comes the manager

C.comes a manager

D.is coming a manager

答案:B

25.Barry can hardly drive a car, _____.

A.so can't Molly

B.can't Molly either

C.Molly can't too

D.neither can Molly

答案:D

26._____ for the leadership of the Party, we should not have succeeded.

A.Had not it been

B.Had it not been

C.There was

D.Is there

答案:B

27.If my lawyer _____ here last Sunday, he _____ me from going.

A.had been,would have prevented

B.had been,would prevent

C.were,would prevent

D.were,would have prevented

答案:A

28.He _____ you more help, even though he was very busy.

A.might have given

B.might give

C.may have given

D.may give

答案:A

29._____ is our belief that improvements in health care will lead to a stronger, more prosperous economy.

A.Which

B.What

C.It

D.As

答案:C

30.—The light in her room is still on. Do you know _____?

—Maybe at midnight again.

A.if she is busy studying

B.what's she doing

C.why does she stay up so late

D.when she will stop working

答案:D

三、阅读题(每小题3分)

It is the world's fourth-most-important food crop, after maize, wheat and rice. It provides more calories, more quickly, using less land and in a wider range of climates than any other plant. It is, of course, the potato.

The United Nations has hoped that greater awareness of the merits of potatoes will contribute to the achievement of its Millennium Development Goals, by helping to reduce poverty and promote economic development.

The potato promoted economic development by supporting the Industrial Revolution in England in the 19th century. It provided a cheap source of calories and was easy to cultivate, so it liberated workers from the land. Potatoes became popular in the north of England, as people there specialized in livestock farming and domestic industry, while farmers in the south concentrated on wheat production. By a happy accident, the concentrated industrial activity in the regions where coal was readily available, and a potato-driven population boom provided ample workers for the new factories. Friedrich Engels even declared that the potato was the equal of iron for its " historically revolutionary role".

In the form of French fries, served alongside burgers and Coca-Cola, potatoes are now a symbol of globalization. This is quite a change given the skepticism which first greeted them on their arrival in the Old World in the 16th century. They were variously thought to be fit only for animals, to be associated with the devil or to be poisonous. They took hold in 18th- century Europe only when war and famine meant there was nothing else to eat; people then realized just how useful and reliable they were. As Adam Smith, one of the potato's many admirers, observed at the time, "The very general use which is made of potatoes in these kingdoms as food for man is a convincing proof that the prejudices of a nation, with regard to diet, however deeply rooted, are by no means unconquerable.n Mashed, fried, boiled and roast, a humble potato changed the world, and people everywhere should celebrate it.

31.Friedrich Engels's words show that he _____.

A.thought highly of the potato

B.took the potato too seriously

C.underestimated the role of the potato

D.lacked the basic knowledge of the potato

答案:A

32.Europeans began to eat potatoes in the 18th century because _____.

A.there was a serious food shortage

B.they realized that potatoes tasted good

C.food safety had been greatly improved

D.eating potatoes had become fashionable

答案:A

33.The best title for the passage is “_____”.

A.the Potato's New Mission

B.In Praise of the Potato

C.The History of the Potato

D.The Potato and Globalization

答案:B

四、翻译题(每小题10分)

34.Too frequently, students seem to take for granted their right, or even their access, to interviews and to jobs needed to begin their careers. Such optimism can no longer be justified. Ten years ago, graduating students were warned that continued employment in one field for one company for one's entire working life was increasingly becoming a thing of the past. Students could expect three or four career shifts.Today, many college or university graduates will never have the chance even to begin careers in their chosen fields. Others may find only part-time or contract work. The last decade has produced enormous changes in the way business and industry operate in North America, and in the ways in which people are employed.

答案:通常学生想当然地认为他们有权接受(甚至是有机会)面试、有权就业来开始他们的职业生涯。他们认为这些都是理所当然的。这种乐观的想法已经过时了。10年前,就有人警告大学毕业生要想终身在一家公司从事同一领域的工作已经越来越不可能了。一个学生一生可能会换三至四次工作。而今许多大专院校毕业生将不会从事他们本专业的工作。有些人可能只能找到非全日工作或合同制工作。在过去的3年中,北美工商企业的运营发生了巨大的变化,包括用人方式。

题解:答案仅供参考,考生作答所用词语、句式、前后顺序与答案不同,只要意思正确也能得分。

五、写作题

35.Directions:You are to write in no less than 120 words about the title “Green Transportation”. You should base your composition on the outline given in Chinese below:(15分)

(1)你怎样理解绿色出行。

(2)你会选择哪种绿色方式。

(3)你的理由。

答案:Recently the topic of green travel has been widely debated which has aroused public attention. Undoubtedly, green travel has a profound impact on both environment and social, for its significance cannot be denied.

What is Green travel? It is a big question and it may reach out to different dimensions of environmental problems. Briefly, green travel means producing less pollution while you are on your way. The green ways of travelling includes walking, bicycling, public transportation, etc. For me, I will choose public transportation. On one hand, public transport helps to reduce transport emissions, which means less air pollution and smog. On the other hand, public transport also alleviate traffic jam and thus speed up the pace of life.

Let's do our bits of efforts to improve the life we live!

题解:范文仅供参考。



转载请注明:文章转载自(http://www.gdxwyy.cn

本文地址:/lnzt

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

《广东省学位英语考试网》免责声明:


1、由于各方面情况的调整与变化,本网提供的考试信息仅供参考,考试信息以省考试院及院校官方发布的信息为准。


2、本网信息来源为其他媒体的稿件转载,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有,如有内容与版权问题等请与本站联系。联系邮箱:812379481@qq.com。