400-8077-735

您现在的位置是:真题资料 > 历年真题 >  

2021级学位英语强化班 模拟测试(一)

整理编辑:广东省学位英语考试网  发布时间:2022-08-03  阅读量:0

2021级学位英语强化班 模拟测试(一)

一、会话题(6分)

1.将适合的选项填入空白处

Man:Parking at school is impossible.

Woman:I'll say.

Man:[_____]

Woman:Did you find a spot?

Man:I found a spot, but someone cut in and took it from me.

Woman:Did you yell at them?

Man:Yes, I did.

Woman:And?

Man:[_____]

Woman:How rude.

Man:[_____]

Woman: You have to be lucky to find a parking space.

A.But I got lucky a few minutes later.

B.I drove around for half an hour.

C.I hate to drive to school now.

D.And he yelled back at me.

答案:B,D,A

题解:这是关于在学校停车难的对话。第一空的意思是:男士进一步讲停车难的情况。第二空的意思是:男士说对方也冲着他喊。第三空的意思是:男士说最后他幸运地找到车位的情况。

二、词汇与语法(每小题2分)

1.You need to tell him the ( ) why you turned down his offer.

A.cause

B.reason

C.excuse

D.way

答案:B

2.You are working too hard.You'd better keep a ( ) between work and relaxation.

A.promise

B.pace

C.balance

D.business

答案:C

3.It is wonderful that the traditional character of the small town is well ( ).

A.proposed

B.preserved

C.defined

D.defended

答案:B 

4.There is not much time left, but ( ) we must get there on time.

A.somehow

B.somewhat

C.no matter

D.anyway

答案:D

5.Don't speak in such a high ( ).

A.sound

B.noise

C.voice

D.energy

答案:C

6.All foreign visitors are required to ( ) with the local police within two weeks after arrival.

A.report

B.register

C.administrate

D.adjust

答案:B 

7.The twins are so much ( ) that I can't tell who is who.

A.likely

B.unlike

C.alike

D.like

答案:C

8.She was involved in a serious car ( ) last week.

A.incident

B.occurrence

C.accident

D.happening

答案:C

9.Are you sure there is a ( ) supply of fresh water on that island?

A.productive

B.plentiful

C.numerous

D.spare

答案:B 

10.There was a deep-rooted racial ( ) long before the two countries went to war.

A.dislike

B.argument

C.conflict

D.belief

答案:C

11.The company provides bus service for workers coming home from the night ( ).

A.period

B.unit

C.shift

D.move

答案:C

12.The basis for training relies on the dog's natural ( ) to hunt and chase.

A.mind

B.wisdom

C.instinct

D.sense

答案:C

13.—Shall I inform him of the change in the schedule right now?

—I'm afraid you, in case he ( ) come late for the meeting.

A.will

B.must

C.can

D.may

答案:D

14.I have to say that ( ) helping improve the situation, you've just made it worse.

A.far from

B.due to

C.but for

D.out of

答案:A

15.Good at note taking, Estelle can ( ) almost every word of the lecturer in class.

A.turn down

B.turn up

C.put down

D.put up

答案:C

16.The working group will be looking for practical solutions to the problems ( ) doctors.

A.face

B.facing

C.faced

D.being faced

答案:B

17.All the cars driving in the opposite direction ( ) their headlights on.

A.had

B.have had

C.having

D.had had

答案:A

18.An area in ( ) the computer has made big progress is in playing chess.

A.which

B.what

C.how

D.where

答案:A

19.We must have the patience to continue our work ( ) we find a more effective solution.

A.so

B.and

C.until

D.thus

答案:C

20.We were glad that she ( ) a gold medal.

A.will be awarded

B.has been awarded

C.had been awarded

D.was being awarded

答案:C

21.I couldn't find the tools, they might ( ) in the wrong place.

A.put

B.have put

C.be put

D.have been put

答案:D

22.I don't care what others say, I'm ( ) you.

A.for

B.with

C.under

D.after

答案:B

23.Never ( ) of becoming the head of the information department.It is out of sheer luck.

A.I dreamt

B.do I dream

C.have I dreamt

D.I have dreamt

答案:C

24.Max is nearly twice ( ) his little sister Eve.

A.heavy as

B.as heavy as

C.heavier as

D.heavier than

答案:B

25.Very few people understood his lecture, the subject of ( ) was hard.

A.what

B.it

C.which

D.that

答案:C

26.The government will consider ( ) future actions against terrorist bombers.

A.taken

B.of taking

C.to take

D.taking

答案:D

27.I was just about to leave school ( ) I heard the door bell.

A.when

B.while

C.after

D.as

答案:A

28.Humble ( ) it may be, there is no place like home.

A.as

B.although

C.that

D.how

答案:A

29.No sooner ( ) home than it started to rain.

A.have we arrived

B.did we arrive

C.had we arrived

D.shall we arrive

答案:C

30.Only when she finished all the work ( ) be allowed to go home.

A.she did

B.she would

C.did she

D.would she

答案:D

三、阅读题(每小题3分)

Many older Americans spend their final years in a nursing home or assisted living center. These places provide services that help older adults with activities they can no longer do on their own. However, most people say they would like to remain in their own homes. Now, there are nonprofit groups that help them do that.

Philip Smith is ninety-one years old and lives with his wife in an old house in Seattle,Washington. And he wants to keep it that way. He always says:"As far as I'm concerned, I would not like to leave this place. Living in a group situation is something I couldn't tolerate. I'd kill myself before I had to do that."

Mr. Smith says now he and his wife can take good care of themselves in their two-level house. But he and his wife know they will soon need help with simple housework. Work like changing a light bulb that hangs at the top of the stairs. In the past, an older American would ask one of their children or a neighborhood teenager to change the light bulb. But here,those young helpers have grown up and gone. Mr. and Mrs. Smith have three children, but they all live in other states. So they are considering joining a “virtual village”. This is a local group of volunteers and service providers that help older adults. They might help these adults with anything from transportation to small home repairs and dog walking.

The virtual village idea was first developed about ten years ago in Boston,Massachusetts. The idea has spread to an unofficial network of villages around the country. One hundred fifty are currently in development.

31.Mr. Smith doesn't like living in a nursing home, because ( ).

A.he hates to live with many other people together

B.he is afraid that he will kill himself there

C.older people are treated badly there

D.he and his wife have heir own house

答案:A

32.What volunteer service for the seniors is not mentioned in the passage?( )

A.Providing ride for them.

B.Changing light bulbs for them.

C.Taking their dogs for a walk.

D.Cooking meals for them.

答案:D

33.What is the idea of “virtual village”?( )

A.Building more nursing home in the countryside.

B.Seniors live in their own home with the help of volunteers.

C.Arranging older people to live in group situations.

D.Encouraging children to live with their older parents together.

答案:B 

四、翻译题(每小题10分)

34.In many Western countries, a considerable number of parents have removed their children from school and are teaching them at home. Such children do all their normal lessons at home, often under the guidance of a parent. The first thing to consider is whether this is legal or not. In most countries it is, so long as parents can prove that their children are receiving an adequate education, equal to that provided by their state educational system. The next consideration is whether the parents have the time, self-discipline, intelligence and patience to teach their own child week after week, day in and day out, for hours on end. Then there is the problem of what will be taught, and how.

答案:在很多西方国家,已有数量可观的家长把孩子从学校带回家自己教。这些孩子通常是在父亲或母亲的指导之下在家里进修所有的正规课程。让孩子在家上学首先需要考虑的是这样做是否合法。在多数国家是合法的,只要家长能证明自己的孩子在家里受到合格的、与国家教育体制提供的质量相当的教育即可。接下来要考虑的是家长是否有时间、有自制力、有学识、有耐心,可以周复一周、日复一日地一连几个小时教自己的孩子。然后的问题就是教什么、怎么教。

题解:答案仅供参考,考生作答所用词语、句式、前后顺序与答案不同,只要意思正确也能得分。

五、写作题

35.Directions:You are to write in no less than 120 words about the title “The Most Important Quality for a Person to Be Successful in the World Today”. You should base your composition on the outline given in Chinese below:(15分)

(1)你认为在现在的世界上要想成功什么素质最重要?

(2)请举例说明你的理由。

答案:The Most Important Quality for a Person to Be Successful in the World Today

I think the most important quality for a person to be successful in the world today is being tolerant. Here I do not define success economically. I define success socially. To succeed in the future, we will need to be tolerant of different background, opinions, and lifestyles.

Our modern society has become increasingly open. People from different cities, provinces or even different countries come to work in one workplace. So we must learn to live and work with these people and to be tolerant of the cultures, beliefs and lifestyles which are different from ours if we want to live and work with them peacefully.

In the present world, many a war was waged just because of different opinions or beliefs. We should not do things like that. We should not stop speaking to people or start a quarrel just because we have different opinions and beliefs. We must learn to be tolerant of one another and respect different opinions. We should find a common ground — an idea we can both agree on. Once we have agreed on one subject, it will be easier for us to settle differences in other subjects.

Learning to be tolerant is very important for everyone if he or she wants to be successful socially in our modern world.

题解:范文仅供参考。


温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!